Zimowe potrawy

Zima postrzegana, jako sroga, zła i mroźna nie zawsze jest taka względem potraw. Dania kulinarne w kwestii zimowej mogą naprawdę rozgrzewać. Bardzo smacznie zapowiadają się wszelkiego rodzaju potrawy mięsne. Podawane na ciepło dodatkowo skupiają na sobie owy zimowy charakter. Zimowe fascynacje posiłkami dotyczą przede wszystkim potraw mięsnych, ale nie jest powiedziane, że bez udziału warzyw. Taka zupa z kapusty kiszonej z dodatkiem kawałków mięsnych to idealny sposób na rozgrzewkę zwłaszcza po igraszkach zimowych na śniegu, w których kulig jest główną domeną. Oczywiście barszcz czerwony zrobiony w sposób bardzo pikantny doskonale naprowadza nas na odpowiednie smaki. Właściwie zima korzystamy z tego, co pozostało nam po lecie, czyli z przetworów. Można postarać się o chłodnik owocowy, jako odmienny posiłek, jednak nie będzie to już to samo, gdyż nie zostanie on utworzony ze świeżych owoców. Na pewno zimowe produkty to zupa ziemniaczana, żurek, barszcz, ale także smaczny, lekko tłusty rosół, który idealnie jest postrzegany.

Comments are closed.

W temacie
  • Czy kuchnia włoska jest podobna do polskiej
    Kuchnia włoska jest bardzo znana i lubiana na całym świecie. Oczywiście są potrawy, które się kojarzą jednoznacznie z Włochami, do nich na pewno można zaliczyć między innymi makarony czy pizzę. …
  • Przepis na paellę
    Hiszpańska paella to jedno z najpopularniejszych dań na świecie, które chętnie kosztujemy. Jak jednak przygotować naprawdę dobrą paellę, która smakować będzie wszystkim? Z całą pewnością, kluczem do sukcesu w tym …