Zimowe potrawy

Zima postrzegana, jako sroga, zła i mroźna nie zawsze jest taka względem potraw. Dania kulinarne w kwestii zimowej mogą naprawdę rozgrzewać. Bardzo smacznie zapowiadają się wszelkiego rodzaju potrawy mięsne. Podawane na ciepło dodatkowo skupiają na sobie owy zimowy charakter. Zimowe fascynacje posiłkami dotyczą przede wszystkim potraw mięsnych, ale nie jest powiedziane, że bez udziału warzyw. Taka zupa z kapusty kiszonej z dodatkiem kawałków mięsnych to idealny sposób na rozgrzewkę zwłaszcza po igraszkach zimowych na śniegu, w których kulig jest główną domeną. Oczywiście barszcz czerwony zrobiony w sposób bardzo pikantny doskonale naprowadza nas na odpowiednie smaki. Właściwie zima korzystamy z tego, co pozostało nam po lecie, czyli z przetworów. Można postarać się o chłodnik owocowy, jako odmienny posiłek, jednak nie będzie to już to samo, gdyż nie zostanie on utworzony ze świeżych owoców. Na pewno zimowe produkty to zupa ziemniaczana, żurek, barszcz, ale także smaczny, lekko tłusty rosół, który idealnie jest postrzegany.

Comments are closed.

W temacie
  • Greckie jedzenieGreckie jedzenie
    Każdy z nas lubi zupełnie inne smaki poprzez to możemy praktycznie się nie nudzić w naszym domu jeżeli chodzi o różnorodność potraw serwowanych. Ludzie dzielą się zwykle na różne obozy …
  • Świąteczna kuchnia mieszanaŚwiąteczna kuchnia mieszana
    Migracja ludzi nigdy nie ustała i nigdy nie ustanie. Przemieszczamy się dalej bądź bliżej ale za każdym razem doprowadzamy do zmieszania poszczególnych tradycji, kultur a także i nawyków w kuchni. …