Zimowe potrawy

Zima postrzegana, jako sroga, zła i mroźna nie zawsze jest taka względem potraw. Dania kulinarne w kwestii zimowej mogą naprawdę rozgrzewać. Bardzo smacznie zapowiadają się wszelkiego rodzaju potrawy mięsne. Podawane na ciepło dodatkowo skupiają na sobie owy zimowy charakter. Zimowe fascynacje posiłkami dotyczą przede wszystkim potraw mięsnych, ale nie jest powiedziane, że bez udziału warzyw. Taka zupa z kapusty kiszonej z dodatkiem kawałków mięsnych to idealny sposób na rozgrzewkę zwłaszcza po igraszkach zimowych na śniegu, w których kulig jest główną domeną. Oczywiście barszcz czerwony zrobiony w sposób bardzo pikantny doskonale naprowadza nas na odpowiednie smaki. Właściwie zima korzystamy z tego, co pozostało nam po lecie, czyli z przetworów. Można postarać się o chłodnik owocowy, jako odmienny posiłek, jednak nie będzie to już to samo, gdyż nie zostanie on utworzony ze świeżych owoców. Na pewno zimowe produkty to zupa ziemniaczana, żurek, barszcz, ale także smaczny, lekko tłusty rosół, który idealnie jest postrzegany.

Comments are closed.

W temacie
  • Bary mleczne żyją ze studentówBary mleczne żyją ze studentów
    We wszystkich studenckich miastach, do których należy głównie Kraków, dosłownie roi się od prawdziwych barów mlecznych. Nie ma się co dziwić, ponieważ to właśnie wśród żaków mają one najwierniejszych klientów. …
  • W jakich warunkach przechowywać żywnośćW jakich warunkach przechowywać żywność
    Mięso i wędliny goszczą na co dzień na naszych stołach, jednak nie są to produkty, które mogą długo leżeć bez straty smaku i wyglądu. W jaki sposób zadbać o to, …