Wpływ telewizji na rozwój sztuki kulinarnej

Wszelkie programy telewizyjne o tematyce gastronomicznej, kulinarnej cieszą się dużą oglądalnością. Na przeciw tym zainteresowaniom telewidzów wyszła jedna ze stacji telewizyjnych, która od rana do nocy serwuje programy kulinarne z całego świata. Jest to znakomity sposób na poznanie tajników gotowania, ale również na poznanie obcych nam kultur, obyczajów i nawyków żywieniowych innych ludzi, a podpatrując najlepszych można zacząć eksperymentować we własnej kuchni. Kuchenne teleturnieje, szkoły gotowania, kuchenne rewolucje, połączenie kuchni z podróżami – wspaniała edukacja dla każdego domowego kucharza. Poznajemy potrawy zwyczajne, proste oraz te z górnej półki, o wyrafinowanych smakach, z najdroższych produktów. Każdy obejrzany program wnosi do naszej kuchni świeże powietrze. Oglądając proces przygotowania produktów aż do ich podania na talerzu, mamy ochotę sami stworzyć coś niepowtarzalnego i skończyć z tradycją niedzielnego rosołu. Uczymy się nowych przypraw, poznajemy historię kuchni, przez lata nawyki żywieniowe ludzkości zmieniały się przecież tak jak wszystko co nas otacza.

Comments are closed.

W temacie
  • Kuchnia i smaki dla odważnychKuchnia i smaki dla odważnych
    Jest teoria, że każdy z nas ma w sobie żyłkę hazardzisty. Każdy potrzebuje czasem zastrzyku adrenaliny czy też poczucia, że zrobił coś wyjątkowego. Część z osób mających świadomość swej ciemnej …
  • FastfoodFastfood
    Nikt z nas chyba nie lubi dań wykorzystywanych w kategorii fastfoodów. Na pewno trzeba zauważyć, że wszelkie tego typu dania mają negatywny wpływ na organizm. Przede wszystkim dla tego, ze …