Stevia zielony listek

Zielony listek. Od kiedy moja mama zachorowała na cukrzycę, nie może spożywać cukru. Kupowała słodzik z aspartamem, ale to też nie było dobre wyjście. Lekarz twierdził, że słodzik nie jest zły i może go stosować, ale jego smak jej nie odpowiadał, był jakiś sztuczny i dziwnie smakował. Mama postanowiła słodzić miodem, ale co za dużo to nie zdrowo, bo i miód stosowany przy cukrzycy w większych ilościach jest nie wskazany. Co więc zrobić? Po każdym spożyciu cukru, glukometr szalał. Próbowała nawet słodzić ksylitolem, inaczej cukrem brzozowym. Przekonana, że wreszcie dobrze trafiła, okazało się, że to był ksylitol chiński produkowany z kukurydzy, co w rezultacie zwiększyło poziom cukru. Zaczęłam szukać pomocy w internecie i pytałam, po czym cukrzykowi nie podnosi się poziom cukru. Znalazłam naturalny słodzik, inaczej stevia zielony listek w pastylkach. Jest trzysta razy słodsza od cukru i ma zero kalorii. Do tego ma wiele zalet i można ją stosować bez ograniczeń osobom odchudzającym się, a także dla cukrzyków. Stevia zielony listek, jest bardzo wygodna w użyciu i zajmuje bardzo mało miejsca. Można ją zabierać ze sobą.

Leave a Reply

W temacie
  • Produkowanie składników kulinarnychProdukowanie składników kulinarnych
    Aktualnie w wielkich miastach widać rosnące zainteresowanie tematyką odchudzania, ale także przy okazji – ogólnie zdrowego żywienia i sposobu zachowania jak najlepszej kondycji przez długie lata. Osoby mające zdrową sylwetką …
  • Przepis na prawdziwy bigosPrzepis na prawdziwy bigos
    Bigos jest tradycyjną polską potrawą, którą zna chyba każdy z nas. Warto więc przyjrzeć się bliżej przepisowi na tę właśnie potrawę i zastanowić się, jak bigos przyrządzić najlepiej, by wydobyć …