Prawdziwa włoska lasagne

Lasagne to jedna z najpopularniejszych włoskich potraw, pochodząca z regionu Toskanii. Czym jest i jak ją dobrze przyrządzić? Oto podstawowe zasady powiązane bezpośrednio z tym tematem. Podstawą każdej latanii jest z całą pewnością dobry sos boloński, który tworzy się z mięsnego ragu w połączeniu z sosem pomidorowym. Mięso użyte w lazanii powinno być z całą pewnością wołowe, bo ono sprawdzi się tu najlepiej. Pomidory zaś, mogą być z puszki, ale ważne, by sok był robiony nie na bazie koncentratu, a świeżych i smacznych pomidorów, z ewentualnym dodatkiem suszonych. Do tego świeża bazylia i rozmaryn, które są nieodzownym składnikiem smaku. Ponadto zaś, warto zwrócić uwagę na kwestie, które powiązane są z sosem i makaronem. Płaty makaronowe możemy kupić, jedna, aby zmiękły bez większego problemu, musimy zadbać o to, by pokryć je dobrym beszamelem w całości, ponieważ to pozwala osiągnąć zadowalające efekty pod każdym względem. Warto więc przygotować lazanię, ponieważ to potrawa dla całej rodziny.

Comments are closed.

W temacie
  • Francuskie specjałyFrancuskie specjały
    Choć na pierwszy rzut oka kuchnia francuska kojarzy nam się, bardzo stereotypowo zresztą, ze ślimakami i żabimi udkami, to tak naprawdę w naszej kuchni na co dzień pojawia się wiele …
  • Doskonałe przyprawy do kuchni francuskiejDoskonałe przyprawy do kuchni francuskiej
    Kuchnia francuska pełna jest wyjątkowych smaków, które zadowolą tak naprawdę każdego krytyka bez wyjątków. Jeśli więc zależy nam na tym, by osiągnąć naprawdę zadowalające efekty działania pod każdym względem, to …