Prawdziwa włoska lasagne

Lasagne to jedna z najpopularniejszych włoskich potraw, pochodząca z regionu Toskanii. Czym jest i jak ją dobrze przyrządzić? Oto podstawowe zasady powiązane bezpośrednio z tym tematem. Podstawą każdej latanii jest z całą pewnością dobry sos boloński, który tworzy się z mięsnego ragu w połączeniu z sosem pomidorowym. Mięso użyte w lazanii powinno być z całą pewnością wołowe, bo ono sprawdzi się tu najlepiej. Pomidory zaś, mogą być z puszki, ale ważne, by sok był robiony nie na bazie koncentratu, a świeżych i smacznych pomidorów, z ewentualnym dodatkiem suszonych. Do tego świeża bazylia i rozmaryn, które są nieodzownym składnikiem smaku. Ponadto zaś, warto zwrócić uwagę na kwestie, które powiązane są z sosem i makaronem. Płaty makaronowe możemy kupić, jedna, aby zmiękły bez większego problemu, musimy zadbać o to, by pokryć je dobrym beszamelem w całości, ponieważ to pozwala osiągnąć zadowalające efekty pod każdym względem. Warto więc przygotować lazanię, ponieważ to potrawa dla całej rodziny.

Comments are closed.

W temacie
  • Smaki i aromatySmaki i aromaty
    Jest wiele rzeczy, czynników i przedmiotów jakie wpływają na nasze samopoczucie. Często zdarza się, że na widok drugiej osoby czujemy się znacznie lepiej, uśmiech sam wskakuje na twarz, a gdy …
  • Przyprawa prosto z lasuPrzyprawa prosto z lasu
    Jeżeli lubimy spacery po lesie, z pewnością możemy swoją kuchnię zapełnić przyprawami, które są w zasięgu ręki, wystarczy je tylko zerwać z krzaka. Jedną z takich przypraw są owoce jałowca, …