Prawdziwa włoska lasagne

Lasagne to jedna z najpopularniejszych włoskich potraw, pochodząca z regionu Toskanii. Czym jest i jak ją dobrze przyrządzić? Oto podstawowe zasady powiązane bezpośrednio z tym tematem. Podstawą każdej latanii jest z całą pewnością dobry sos boloński, który tworzy się z mięsnego ragu w połączeniu z sosem pomidorowym. Mięso użyte w lazanii powinno być z całą pewnością wołowe, bo ono sprawdzi się tu najlepiej. Pomidory zaś, mogą być z puszki, ale ważne, by sok był robiony nie na bazie koncentratu, a świeżych i smacznych pomidorów, z ewentualnym dodatkiem suszonych. Do tego świeża bazylia i rozmaryn, które są nieodzownym składnikiem smaku. Ponadto zaś, warto zwrócić uwagę na kwestie, które powiązane są z sosem i makaronem. Płaty makaronowe możemy kupić, jedna, aby zmiękły bez większego problemu, musimy zadbać o to, by pokryć je dobrym beszamelem w całości, ponieważ to pozwala osiągnąć zadowalające efekty pod każdym względem. Warto więc przygotować lazanię, ponieważ to potrawa dla całej rodziny.

Comments are closed.

W temacie
  • Suplementy omega 3Suplementy omega 3
    Ważny składnik diety. Organizm człowieka do prawidłowego funkcjonowania potrzebuje wiele substancji. Niektóre z nich wytwarza sam, inne z kolei trzeba dostarczać sobie z pożywieniem. Dotyczy to na przykład kwasów tłuszczowych …
  • Zimowe potrawyZimowe potrawy
    Zima postrzegana, jako sroga, zła i mroźna nie zawsze jest taka względem potraw. Dania kulinarne w kwestii zimowej mogą naprawdę rozgrzewać. Bardzo smacznie zapowiadają się wszelkiego rodzaju potrawy mięsne. Podawane …