Potrawy z mięsa

Potrawy z mięsa są bardzo obszerne pod względem kwestii smakowych. Przede wszystkim wyróżnia się kilka rodzajów mięs. Najczęściej korzysta się ze schabu, mięsa mielonego, części kurczaka, a także innych. Zwykle na niedzielę lub ewentualnie święta, które nie maja jakiejś konkretnej oprawy pod względem żywności, korzysta się ze standardowej opcji jaką są kotlety schabowe, panierowane. Czasami w celu urozmaicenia tego posiłku dokłada się jakiś element np. smażone pieczarki z serem, lub ser z ananasem. Inni wykorzystują jeszcze schab w całości jako nadziewaną pieczeń. Mięsne potrawy są bardzo dobrym i sytym posiłkiem, którego każdego dni zjadają miliony. Kurczak jest także propozycją wielofunkcyjnej potrawy, może być przygotowywany jako smażony kurczak w całości, a także na części, jako pieczony w piekarniku lub gotowany w rosole na potrawkę. Mięso mielone także może być smażone, gotowane lub pieczone. Każdy zupełnie inaczej przygotowuje określone potrawy, według własnych potrzeb smakowych lub swojej rodziny.

Comments are closed.

W temacie
  • Świąteczna kuchnia mieszanaŚwiąteczna kuchnia mieszana
    Migracja ludzi nigdy nie ustała i nigdy nie ustanie. Przemieszczamy się dalej bądź bliżej ale za każdym razem doprowadzamy do zmieszania poszczególnych tradycji, kultur a także i nawyków w kuchni. …
  • Kilka słów o kuchni wegetariańskiejKilka słów o kuchni wegetariańskiej
    Wegetarianizm możemy metaforycznie nazwać wstrętem do spożywania potraw mięsnych i tych przygotowywanych na bazie mięsa. Często powtarza się, że aby być zdrowym i na przykład dobrze zbudowanym trzeba jeść dużo …