Potrawy z mięsa

Potrawy z mięsa są bardzo obszerne pod względem kwestii smakowych. Przede wszystkim wyróżnia się kilka rodzajów mięs. Najczęściej korzysta się ze schabu, mięsa mielonego, części kurczaka, a także innych. Zwykle na niedzielę lub ewentualnie święta, które nie maja jakiejś konkretnej oprawy pod względem żywności, korzysta się ze standardowej opcji jaką są kotlety schabowe, panierowane. Czasami w celu urozmaicenia tego posiłku dokłada się jakiś element np. smażone pieczarki z serem, lub ser z ananasem. Inni wykorzystują jeszcze schab w całości jako nadziewaną pieczeń. Mięsne potrawy są bardzo dobrym i sytym posiłkiem, którego każdego dni zjadają miliony. Kurczak jest także propozycją wielofunkcyjnej potrawy, może być przygotowywany jako smażony kurczak w całości, a także na części, jako pieczony w piekarniku lub gotowany w rosole na potrawkę. Mięso mielone także może być smażone, gotowane lub pieczone. Każdy zupełnie inaczej przygotowuje określone potrawy, według własnych potrzeb smakowych lub swojej rodziny.

Comments are closed.

W temacie
  • Grzyby w naszej domowej kuchni
    Zastosowanie grzybów w kuchni jest bardzo szerokie. Wielu z nas aktywnie oddaje się grzybobraniom oraz przetwarza zebrane owoce lasu na swoje potrzeby kulinarne. Stosujemy grzyby suszone oraz takie, które wekujemy …
  • Martha Stewart – pierwsza gospodyni domowa w Ameryce
    Ta Amerykanka polskiego pochodzenia jest wzorem do naśladowania dla setek tysięcy amerykańskich kobiet, głównie gospodyń domowych. Kreatorka domowego ogniska i domowej kuchni. Jej książki zawierające porady, przykłady, przepisy kulinarne rozchodzą …