Obiady tygodniowe

Kiedy zastanawiamy się w jaki prób rozpisać swój jadłospis na cały tydzień, można przede wszystkim zastosować prostą metodę. Można przykładowo w dni parzyste przygotowywać potrawy mięsne zaś w nieparzyste potrawy na słodko. W tym wypadku na pewno będzie można dostosować takie odniesienia jak zupy, wspaniałe naleśniki, gofry, kluski, ale także schabowe kotlety, gołąbki, mielone klopsy, pulpety, części z kurczaka, steki, bitki itp. Oczywiście wszystko jak najbardziej bardzo konkretnie pozostanie zaprezentowane także w odniesieniu do konkretnych elementów. Tutaj istotne, jest, aby można było dostosować takie potrawy, jakie smakują naszej rodzinie, ale także takie, które są jak najbardziej pełnowartościowe. Czasami te, które są tylko smaczne, tak na prawdę posiadają więcej tłuszczy, które tylko odkładają się w organizmie, co nie jest na pewno najzdrowsze. Czasami lepiej jest wykorzystać świeże warzywa w sałatce z chudym mięsem. Zupy przygotowane z warzyw także bardzo dobrze będą się tutaj prezentowały.

Comments are closed.

W temacie
  • Nowoczesna kuchnia, czyli kulinarne możliwościNowoczesna kuchnia, czyli kulinarne możliwości
    Dzisiejszy świat niesie nam wiele możliwości na to, aby odżywiać się w sposób ciekawy, ale smakowity, wielką popularnością zaczynają cieszyć się smaki orientalne i mniej znane w naszym kraju, kuchnia …
  • Wpływ telewizji na rozwój sztuki kulinarnejWpływ telewizji na rozwój sztuki kulinarnej
    Wszelkie programy telewizyjne o tematyce gastronomicznej, kulinarnej cieszą się dużą oglądalnością. Na przeciw tym zainteresowaniom telewidzów wyszła jedna ze stacji telewizyjnych, która od rana do nocy serwuje programy kulinarne z …