Danie rybne

Dania rybne są bardzo charakterystyczne w smaku. Na pewno każdy doskonale wie, w jaki sposób smakuje taka ryba. Rzadko, kiedy jada się ryby, a powinno się je jeść przynajmniej dwa razy w tygodniu. Ryby są bardzo zdrowe, mają bardzo dobre właściwości. Przygotowanie ryby nie musi kojarzyć się wyłącznie z udręką, można je w bardzo prosty i smaczny sposób przygotować. Przede wszystkim należy zacząć od tego, że ryby jada się różnego gatunku. Zwykle w sklepach kupić można wyfiletowane, następnie wystarczy je obtoczyć w mące i usmażyć na patelni. Z ryby można zrobić także sałatkę w połączeniu z warzywami. Ryby w galarecie też są bardzo dobrym pomysłem na zdrowe danie. Podobnie ryby w occie lub oleju. Jada się także ryby w sosie śmietanowym. Z ryb można przygotować też wspaniałe danie, na co dzień takie jak krokiety z farszem rybnym. W cieście naleśnikowym ryba smakuje bardzo dobrze. Rybne kulki w panierce podawane z odpowiednim sosem na pewno będą stanowiły doskonały dodatek do obiadu w dni postne.

Comments are closed.

W temacie
  • Kuchnia regionalnaKuchnia regionalna
    Kuchnia regionalna oznacza gotowanie według przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie na danym regionie. Charakterystyczne potrawy są przygotowywane ze składników, które bardzo łatwo można uzyskać chociażby w sklepie spożywczym. Żurek, …
  • Obiady tygodnioweObiady tygodniowe
    Kiedy zastanawiamy się w jaki prób rozpisać swój jadłospis na cały tydzień, można przede wszystkim zastosować prostą metodę. Można przykładowo w dni parzyste przygotowywać potrawy mięsne zaś w nieparzyste potrawy …