Bary mleczne żyją ze studentów

We wszystkich studenckich miastach, do których należy głównie Kraków, dosłownie roi się od prawdziwych barów mlecznych. Nie ma się co dziwić, ponieważ to właśnie wśród żaków mają one najwierniejszych klientów. Większość z nich, zmierzając po zajęciach do akademika, wpada zjeść gotowy, a przede wszystkim tani posiłek. Bary mleczne są w całej Polsce znane z niskich cen. Patrząc na wnętrze czy standard, na pewno nie możemy ich porównać z otaczającymi rynek restauracjami, ale dla każdego studenta cena jest najważniejsza. By zjeść tani obiad, jest on gotowy przemierzyć nawet pół miasta. Z racji tego, że ma on półroczny bilet, nie jest to dla niego wielkim utrudnieniem. W ofercie barów mlecznych znajdziemy wiele ciekawych zestawów obiadowych, dosłownie na każdą kieszeń. Wersja zawierająca zupę plus jarskie danie kosztuje już od pięciu złotych. W porównaniu do innych punktów gastronomicznych jest to niezwykle korzystna oferta. Najnowszym hitem większości barów mlecznych okazała się także możliwość zamówienia połowy porcji za połowę ceny. W ten sposób za pół talerza pierogów zapłacimy jedyne 2,50. Cena ta sprawia, że większości studentom nawet nie opłaca się gotować samodzielnie. Za same warzywa do zupy zapłaciliby oni więcej, niż za podany, gotowy talerz w barze mlecznym za niecałe pięć złotych.

Comments are closed.

W temacie
  • Jak przygotować wykwintny posiłek ze szparagami w roli głównej
    Szparagi, uważane za bardzo szlachetne, królewskie warzywa, są w Polsce mało powszechne. Tymczasem, już w minionych wiekach, to warzywo gościło na królewskich stołach. We Francji szparagi znane były już w …
  • Przepis na paellę
    Hiszpańska paella to jedno z najpopularniejszych dań na świecie, które chętnie kosztujemy. Jak jednak przygotować naprawdę dobrą paellę, która smakować będzie wszystkim? Z całą pewnością, kluczem do sukcesu w tym …